Bibliotheek Baarlo verhuist naar Engelbewaarder

Begin 2015 verhuisde de bibliotheek Baarlo naar de Engelbewaarder. Het is alweer het derde bibliotheekgebouw voor de jubilerende bibliotheek. In 2014 was het 50 jaar geleden dat de Openbare Bibliotheek  Baarlo/Maasbree het werk overnam van de parochiebibliotheek. Dertig jaar geleden verhuisde de bibliotheek naar de Markt, de plek waar ooit het gemeentehuis heeft gestaan.

Nu is de bibliotheek gehuisvest  in een multifunctionele accommodatie waardoor het bibliotheekwerk verder kan worden verbeterd. De bibliotheek is meer uren open omdat de bibliotheek altijd open is op momenten dat het gebouw door wie dan ook in gebruik is.

De bibliotheek is uiteraard voorzien van wifi en er worden goede internetfaciliteiten  aangeboden. De bibliotheekmaterialen worden op een eigentijdse wijze gepresenteerd. De collectie bestaat uit 12.000 banden. Daarnaast is er een groot aantal tijdschriften aanwezig zodat het bezit altijd actueel is en er telkens nieuwe dingen te zien zijn.

Sinds februari 2017 is er op woensdagmiddag een Taalcafé geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren spreken en lezen. (Arbeidsmigranten, statushouders)  Iedere woensdagmiddag is er een medewerker van de bibliotheek aanwezig. Er wordt voorgelezen en er worden spelletjes met de jeugd gedaan.

Iedere vierde zaterdag van de maand is er een Repair Café van 10.00 tot 13.00 uur. Vrijwilligers zitten klaar om spullen die kapot zijn weer te repareren.

sponsoren