Bibliotheek Baarlo

Activiteit Bibliotheek

Ingaande mei 2019

Iedere derde maandag van de maand is de activiteit: Koffie met ...............
Wij nodigen onze lezers uit om onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers
in gesprek te gaan met een gast.
In de activiteitenagenda wordt de datum van de activiteit met de uitgenodigde gastspreker vermeld.

Meer informatie over alle activiteiten van Bibliotheek Maas en Peel vindt u hier.

In 2014 was het 50 jaar geleden dat de Openbare Bibliotheek  Baarlo/Maasbree het werk overnam van de parochiebibliotheek. Dertig jaar geleden verhuisde de bibliotheek naar de Markt, de plek waar ooit het gemeentehuis heeft gestaan.
Nu is de bibliotheek gehuisvest  in een multifunctionele accommodatie waardoor het bibliotheekwerk verder kan worden verbeterd. De bibliotheek is meer uren open omdat de bibliotheek altijd open is op momenten dat het gebouw door wie dan ook in gebruik is.
De bibliotheek is uiteraard voorzien van wifi en er worden goede internetfaciliteiten  aangeboden. De bibliotheekmaterialen worden op een eigentijdse wijze gepresenteerd. De collectie bestaat uit 12.000 banden. Daarnaast is er een groot aantal tijdschriften aanwezig zodat het bezit altijd actueel is en er telkens nieuwe dingen te zien zijn.

Sinds februari 2017 is er op woensdagmiddag een Taalcafé geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren spreken en lezen. (Arbeidsmigranten, statushouders)  Iedere woensdagmiddag is er een medewerker van de bibliotheek aanwezig .Ook is er dan kinderopvang in de vorm van een Junior Taalcafé waarin wordt voorgelezen en spelletjes met de jeugd worden gedaan.
Iedere vierde zaterdag van de maand is er een Repair Café van 10.00 tot 12.00 uur. Vrijwilligers zitten klaar om spullen die kapot zijn weer te repareren.

 

sponsoren