Dorpsdagvoorziening in de Engelbewaarder

De dorpsdagvoorziening Baarlo is een combinatie van dagbesteding, ontspanning en ontmoeting voor thuiswonende ouderen en kwetsbare, of eenzame mensen uit Baarlo. Met leeftijdgenoten uit eigen dorp kunt u hier de dag op een gezellige en nuttige manier doorbrengen. Het is een extra ondersteuning bij de invulling van de dag en thuis wordt op die dag wat hulp en zorg uit handen genomen.
Het nuttige wordt met het aangename verenigd.

Dagprogramma
We starten met een heerlijk kopje koffie of thee. Gedurende de dag neemt u met dorpsgenoten deel aan een dagprogramma dat kan bestaan uit bijvoorbeeld krant (voor)lezen, kaarten,  sjoelen, (geheugen)spellen, een praatje maken, helpen met koken, bewegen aan tafel, schilderen, kaarten maken, bloemstukje maken, bakken, wandeling maken enz.
Er wordt met u samen gekeken welke interesses en mogelijkheden u hebt.
De coach activiteitenbegeiding, vrijwilligers en soms stagiaires begeleiden u bij dit dagprogramma.
Om 12.00 uur maakt u gebruik van een warme maaltijd die bereid wordt door vrijwillige koks in de mooie keuken van de Engelbewaarder.
De openingstijden van de dagvoorziening zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. 

Aanmelden en deelnemen
Als u denkt dat deze dagbesteding iets voor u is, kom gerust een keer op bezoek in de dorpsdagvoorziening. Drink een kopje koffie of thee mee en praat eens met de coaches Nel of Romilda die u alle informatie kunnen geven.
Daarna kunt u zich aanmelden en volgt een gesprek met u en uw partner, zoon/dochter of mantelzorger.
U kunt hele of halve dagen komen, altijd in combinatie met de warme maaltijd.
U ontvangt dan ook informatie over de kosten die eraan zijn verbonden en de mogelijkheid om gebruik te maken van de wensbus, indien nodig.

Waar moet u zijn?
In de Engelbewaarder Tiendvrij 18.
U kunt ook bellen om een afspraak te maken telefoon 077-7201720.

De Engelbewaarder is een ontmoetingsplek voor iedereen.
Indien u geen gebruik wil maken van de dagvoorziening, kunt u ook in MFC de Engelbewaarder terecht  voor een boek te lenen bij de bibliotheek, voor een kaartje te leggen of te biljarten, voor informatie bij het dorpsinformatiepunt (DIP), voor een kopje koffie of thee of een praatje te maken.

Voor de actuele informatie download onze flyer.

sponsoren