Start renovatie De Engelbewaarder Baarlo

Op woensdag 30 oktober 2013 is een start gemaakt met de lang verwachte renovatie van De Engelbewaarder (“De Ronde School”) in Baarlo. Het karakteristieke gebouw waarin vroeger de kleuterschool was gevestigd staat nu al vele jaren leeg en krijgt gelukkig een herbestemming.

Na de renovatie worden de bibliotheek, Historische Werkgroep de Borcht en de dorpsdagvoorziening de vaste gebruikers, maar zal het gebouw ook gebruikt gaan worden door de gehele Baarlose bevolking als ontmoetingsruimte onder het motto van “informeren, ontmoeten en verbinden”.

Op de plek waar voorheen de gymzaal heeft gestaan, werden om ca. 12.30 uur de ruim 50 aanwezige buurtbewoners, toekomstige gebruikers en geïnteresseerden toegesproken door achtereenvolgens de heren P. Stevens (voorzitter gebruikersoverleg De Engelbewaarder), W. Hermans (wethouder Gemeente Peel en Maas), W. Hazeu (bestuurder Wonen Limburg) en P. Broekmans (maatschappelijk ondernemer).

Daarna verrichtte buurtbewoner mevrouw N. v.d. Koelen-Caris – onder begeleiding van een prachtig herfstzonnetje - de belangrijke eerste sloophandeling en dat was meteen het startsignaal van de renovatie. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een stuk cake werd er nog even nagepraat over het bereiken van deze mooie mijlpaal in het kader van de herontwikkeling van De Engelbewaarder.

sponsoren