Activiteiten agenda

Activiteiten in de Engelbewaarder.

*Lavendelzakjes haken.
Datum: donderdagmiddag 15 februari 2018
Aanvang: 13.30 uur
Iedereen is welkom. Deelname is gratis.  Neem wel uw haaknaald mee!
De zakjes worden in het najaar gevuld met lavendel en zullen dan verkocht worden. De opbrengst is voor een nader te bepalen goed doel.

*Muziekmiddag met de Mondharmonicaclub uit Kronenberg/Sevenum.
Datum:
dinsdagmiddag 27 februari 2018
Aanvang: 13.30 uur - 15.30 uur
S.v.p. aanmelden bij de Dorpsdagvoorziening
Voor deelname aan de activiteiten van de dorpsdagvoorziening vragen wij een bijdrage van € 2,50, inclusief een aangekleed kopje koffie.

*Lezing over de ontstaansgeschiedenis van het Limburgs Landschap. Georganiseerd door de Historische werkgroep "de Borcht".
De lezing wordt gehouden door de heer de Vos, geoloog.

Datum: dinsdag 27 februari 2018
Aanvang: 20.00 uur
Iedereen is welkom, entree is gratis.
In deze lezing wordt de focus gelegd op het landschap in Noord-Limburg. Het Noordlimburgse Landschap wordt gedomineerd door de stroming van de Maas. Baarlo ligt in het Maasdal, een vlak reliƫf en een overblijfsel uit de laatste ijstijden. Wanneer we de diepte ingaan komen we veel te weten over de samenstelling van de bodemlagen onder het aardoppervlak. Het landschap zoals we dat nu waarnemen is het resultaat van natuurkrachten die al heel lang bezig zijn om de ondergrond te kneden tot wat we nu waarnemen. De laatste paar honderd jaar heeft de mens oppervlakkig wat verandering aangebracht door het in te richten met wegen, bebouwing, akkers en industrieterreinen. Maar dat is slechts een dun laagje en van tijdelijke aard. Het landschap is slechts een moment in het proces van voordurende landschapsvorming. Opbouw en afbraak gaan daarbij hand in hand. Al vele miljoenen jaren. De invloed van de mens op zulke processen lijkt groot maar is op een dergelijke schaal bezien verwaarloosbaar.

 

Iedere dinsdag Dorpsinformatiepunt van 10.30 uur - 11.30 uur.
Iedere zaterdag Historische Werkgroep de Borcht van 10.00 uur - 13.00 uur.

Voor informatie over Baarlo: zie www.dorpsoverlegbaarlo.nl 
Voor recreatie en toerisme: zie www.baarlo.nl / www.baarloleeft.nl 
Vanaf 1 maart 2016 kunt u terecht in de bibliotheek op woensdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur. (Zelfservice) Lees Meer

 

 

sponsoren